Տոներից հետո տոնածառը դեն նետելու փոխարեն կարելի է այն ուտել
Տոներից հետո տոնածառը դեն նետելու փոխարեն կարելի է այն ուտել։ Այսպիսի առաջարկով է հանդես եկել The Guardian-ի լրագրող Միրանդա Բրայանտը։
«Սոճիները, նոճիները և եղևնիները վերամշակման կամ վերատնկման ուղարկելու փոխարեն, ավելի ու ավելի շատ էկոլոգիապես գիտակից տնային տնտեսություններ փորձում են առավելագույնս օգտագործել դրանք՝ ուտելով տարբեր մասերը,- գրել է Միրանդա Բրայանտը,-Տոնածառերը կարելի է օգտագործել պաղպաղակ, թթու բանջարեղեն պատրաստելիս և նույնիսկ ջինին բուրմունք տալու համար»:
Սննդի մասնագետները նշել են, որ տոնածառը կարող է օգտագործվել կերակուր պատրաստելու համար՝ օգտագործելով ասեղները, ինչպես խնկունին կամ ռեհանի տերևը՝ որպես համի և վիտամին C-ի աղբյուր: Փայտի այրման միջոցով էկո-տնտեսությունները կարող են նաև սոճու մոխիր արտադրել՝ այգում օգտագործելու կամ խոհանոցը մաքրելու համար։
Տոնածառերի ազգային ասոցիացիայի տվյալներով՝ ԱՄՆ-ում տարեկան վաճառվում է 25-30 միլիոն ծառ:
«Դուք կարող եք ուտել գրեթե ամբողջը»,-The Guardian-ին ասել է Ջուլիա Գեորգալիսը՝ «Ինչպես ուտել ձեր տոնածառը» գրքի հեղինակը: «Դուք կարող եք ասեղներն օգտագործել այնպես, ինչպես կօգտագործեիք խնկունին կամ դափնու տերևները, բույրի համար»:
Լոնդոնաբնակ հացթուխ և խոհարարական գրքերի հեղինակ Գեորգալիսը, որը երկար տարիներ աշխատել է տոնածառերի հետ, ասել է, որ իր գաղափարները միայն վերջերս են տարածվել: Նա նշում է կլիմայական ճգնաժամը որպես աճող հետաքրքրության հիմնական շարժիչ ուժ:
Տոներից հետո տոնածառը դեն նետելու փոխարեն կարելի է այն ուտել
Տոներից հետո տոնածառը դեն նետելու փոխարեն կարելի է այն ուտել։ Այսպիսի առաջարկով է հանդես եկել The Guardian-ի լրագրող Միրանդա Բրայանտը։
«Սոճիները, նոճիները և եղևնիները վերամշակման կամ վերատնկման ուղարկելու փոխարեն, ավելի ու ավելի շատ էկոլոգիապես գիտակից տնային տնտեսություններ փորձում են առավելագույնս օգտագործել դրանք՝ ուտելով տարբեր մասերը,- գրել է Միրանդա Բրայանտը,-Տոնածառերը կարելի է օգտագործել պաղպաղակ, թթու բանջարեղեն պատրաստելիս և նույնիսկ ջինին բուրմունք տալու համար»:
Սննդի մասնագետները նշել են, որ տոնածառը կարող է օգտագործվել կերակուր պատրաստելու համար՝ օգտագործելով ասեղները, ինչպես խնկունին կամ ռեհանի տերևը՝ որպես համի և վիտամին C-ի աղբյուր: Փայտի այրման միջոցով էկո-տնտեսությունները կարող են նաև սոճու մոխիր արտադրել՝ այգում օգտագործելու կամ խոհանոցը մաքրելու համար։
Տոնածառերի ազգային ասոցիացիայի տվյալներով՝ ԱՄՆ-ում տարեկան վաճառվում է 25-30 միլիոն ծառ:
«Դուք կարող եք ուտել գրեթե ամբողջը»,-The Guardian-ին ասել է Ջուլիա Գեորգալիսը՝ «Ինչպես ուտել ձեր տոնածառը» գրքի հեղինակը: «Դուք կարող եք ասեղներն օգտագործել այնպես, ինչպես կօգտագործեիք խնկունին կամ դափնու տերևները, բույրի համար»:
Լոնդոնաբնակ հացթուխ և խոհարարական գրքերի հեղինակ Գեորգալիսը, որը երկար տարիներ աշխատել է տոնածառերի հետ, ասել է, որ իր գաղափարները միայն վերջերս են տարածվել: Նա նշում է կլիմայական ճգնաժամը որպես աճող հետաքրքրության հիմնական շարժիչ ուժ:
Աղբյուրը՝ news.am