Բրազիլիայից, Իրանից, Վրաստանից և Թուրքիայից Հայաստան ներկրվող ձմերուկներում ավելորդ քանակությամբ հավելանյութեր չկան։ Այս մասին այսօր հրավիրված ասուլիսում պնդել է ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության ծառայության բուսասանիտարիայի տեսչության պետ Արթուր Նիկոյանը։
Տեսչության ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ նիտրատների որոշակի քանակ կա Հայաստանո՛ւմ աճող ձմերուկի մեջ։
Միաժամանակ, Ա. Նիկոյանն ընդգծել է, որ փորլուծությունը շատ հաճախ ոչ թե բանջարեղենում պեսցիտիտների և նիտրատների առկայության հետևանք է, այլ սխալ սննդակարգի։
Տեղական ձմերուկն ավելի վտանգավոր է
Բրազիլիայից, Իրանից, Վրաստանից և Թուրքիայից Հայաստան ներկրվող ձմերուկներում ավելորդ քանակությամբ հավելանյութեր չկան։ Այս մասին այսօր հրավիրված ասուլիսում պնդել է ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության ծառայության բուսասանիտարիայի տեսչության պետ Արթուր Նիկոյանը։
Տեսչության ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ նիտրատների որոշակի քանակ կա Հայաստանո՛ւմ աճող ձմերուկի մեջ։
Միաժամանակ, Ա. Նիկոյանն ընդգծել է, որ փորլուծությունը շատ հաճախ ոչ թե բանջարեղենում պեսցիտիտների և նիտրատների առկայության հետևանք է, այլ սխալ սննդակարգի։
7or.am